Om

Att springa en stafett på ett spirande Öland om våren är verkligen en upplevelse. Den numera så klassiska löparstafetten mellan kyrkor på Öland genomförs varje år. Det spelar verkligen ingen som helst roll om du är en inbiten löpare eller nybörjare.

Beroende på hur många ni är i ert lag och hur långt ni vill springa så erbjuder kyrkstafetten två olika passande alternativ. En lite längre bana med elva olika sträckor med en totallängd på 67 km och sen en lite kortare variant med bara sex sträckor där totallängden är på 23 km. Den långa banan har två olika klasser som är damklassen och en öppen klass. Den kortare banan har däremot bara en öppen klass.

För Högby IF och Ölands Idrottskrets som hjälps åt att arrangera Ölands Kyrkstafett är det en självklarhet att ge bästa tänkbara service. Ett stort antal funktionärer hjälper alltid till ute på banan och vid växlingarna samt vid start och målgång. Vid målgången på Hamnplanen i Färjestaden så får slutsträckans löpare ta emot kyrkstafettens speciella medalj till alla lagmedlemmarna.